Sivut

30. elokuuta 2010

Mekkoja kesältä

Syksy tuli, mutta nyt ilmestyvät kesämekot blogiin. Ompelin viime kevään ja kesän aikana muutaman mekon. Niissä ei ole mitään kaavoja, vaan kangas on leikattu aikalailla vapaalla kädellä ja kuosittelemalla suoraan päälle.
Ensimmäinen mekko on serkkuni rippijuhliin tehty turkoosi mekko, joka ei ikinä päässyt edes ulos vaatekaapista, koska sairastuin kyseisenä päivänä.
Toinen on baarimekoksi tarkoitettu minimalli, josta tuli tosi hieno. Kuva kerro yhtään sen oikeaa väriä, eikä mallia. Kangas on oikeasti kullankimaltava, eikä ruskea näy noin vahvasti pitsin alta.
...kameran kepposia.

23. elokuuta 2010

Helmieläimet

Vuosien varrella on tullut tehtyä kaiken näköistä. Monta vuotta sitten kävin helmikurssin, jossa opettelimme erilaisia helmitekniikoita. Kurssilla opimme kuinka tehdä helmieläimiä. Lähes mistä vaan eläimestä voi tehdä helmieläimen. Tässä muutamia esimerkkejä, joita olen tehnyt. 

80% alennus!

Lielahden Kilometri kangaskaupassa oli loppuunmyynti ja kaikki siis aivan kaikki myytiin 80% alennuksella. Ostin itselleni hamekankaan (0,7m), kolmea eri vuorikangasta (0,6m/kangas), 25 vetoketjua, 32 nappia ja 2 lankaa. Ja kaikki maksoivat 17,10€.

pikkukoira

Ostin Eurokankaan alennusmyynneiltä harmaata pallokangasta ja aloin tehdä siitä paitaa. Hukkapaloista näpertelin pienen koiran, josta voisi tulla vaikka rintaneula. Samasta kankaasta tein muitakin koristeita, joiden kuvia on tulossa nähtäville myöhemmin.

19. elokuuta 2010

Helmiä

Taas pitkästä aikaa otin helmityöpakkini esiin ja rupesin näpertelemään. Tällä kertaa valmistui rannekoru ja pinkit korvakorut.
Korvakorut menivät yllästyslahjaksi ystävälle ja samantien tuli lisätilaus kaulakoruun. Kunhan tilaus saapuu HelmiQ.sta niin pääsen työn kimppuun.

Voittaja!

Vuonna 2003, kun olin 14-vuotias osallistuin valtakunnalliseen Älä kangistu kaavoihin - kilpailuun. Kilpailun järjesti Huqsvarna ja tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa laukku. Kilpailu oli jaettu 7-, 8- ja 9-luokkalaisten sarjaan. Osallistujia kilpailussa oli n. 500 ja palkinnot olivat huikeat. Palkintoina oli käsityölehtien vuosikertoja, ompelukoneita ja pääpalkintona matka Manhattanille, New Yorkkiin.

Silloinen käsityönopettajani pyysi minun lähettämään työ kisaan ja niin tehtiin.
Kului hetki ja vastaukset tulivat ja samalla tuli pesti ensimmäiselle sijalle. Toteuttamani laukku oli voittanut ja lähdin 2 muun, omansarjansa voittaneen tytön kanssa Manhattanille. Oppaana meillä oli Hugsvarnan edustaja ja matka oli sanoinkuvaamattoman loistava. Varsinkin kun se oli ensimmäinen matkani ulkomaille. 


16. elokuuta 2010

Valmis matto

Matonkuteet saatiin selviteltyä ja pian sen jälkeen valmistui myös itse matto.
Työtä oli hauska tehdä, koska se valmistui aivan muutamassa illassa. Virkkasin maton kymppi koon puikolla ja ohjeen muotoilin netissä olevasta valmiista matosta. (Maton kuvan löydät täältä) Lopputulos ei ole aivan identtinen mallinsa kanssa, mutta pienet muutokset tekevät omista töistä ainutlaatuisia.
Matto ei tosin vielä pääse kunniapaikalleen, koska pikku Robin ei ole vielä täysin sisäsiisti...

15. elokuuta 2010

Kauan, kauan sitten!

Kävin kylässä vanhempieni luona ja kiersin kameralla vanhoja töitäni, joita olen nuorempana näperrellyt. Jo peruskoulusta asti en ole tykännyt tehdä töitä tiettyjen kaavojen mukaan, vaan olen aina muokannut työt oman näköiseksi, jonka huomaa varsinkin savityöstä. Hah... Savityön oli tarkoitus olla kastekannu.
Toinen koulutyö oli lasityö, joka oli todella haastavaa, mutta sitäkin hauskempaa puuhaa.
Nämä työ on tehty noin 7 vuotta sitten.
Näitä perhosia on helppo ja nopea tehdä.
Perhosten taakse voi kiinnittää vaikka hakanneulan tai magneetin.
Värejä ja lankalaatua vaihtamalla saa kivan näköisiä.
Ensimmäiset ja vielä tähän mennessä ainoat akryylivärit saivat kokeilun jälkeen tällaista jälkeä aikaan. Varastossa on vielä kaksi isoa maalauspohjaa, jotka odottavat väriä. Saa nähdä mitä keksin. Makuuhuoneeseen tosin tarvisi jotain seinälle... hmm.
Tämän rahin tein koulutyönä yläasteella. Kuva ei onneksi paljasta ihan kaikkea, sillä lähempään katsottuna, puun hiomistaitoni tarvitsisivat myös hieman hiomista.

14. elokuuta 2010

Ompelupakki

Koulu alkoi ja sen mukana kaikki ihanuudet. Ensimmäisinä päivinä saimme omat ompelu- ja suunnittelupakit. Toin heti oman pakkini viikonlopuksi kotiin ja tutustuin siihen hieman. Pakki sisälsi 2 sakset, mittanauhan, erilaisia neuloja, ratkojan, kolmioviivaimen, suhdemitan, erilaisia liituja, harpin, liiman ja pyyhekumin.
Tuskin maltan odottaa, että pakkini täyttyy erilaisista suunnitelmista ja töistä.

12. elokuuta 2010

Pehmustetta

Jo pitkään työnalla olleet tuolinpäällyset ovat vihdoin valmiit.
Ostin melkein puolivuotta sitten Anttilasta sisustuskangasta ja sisustyynyt, tarkoituksena tehdä keittiönpöydän tuoleihin istuinpehmusteet. Nyt kun tekeleet ovat saaneet viimeiset tikkinsä, pääsevät ne tietenkin tänne.
Leikkasin ja ompelin aivan tavallisen tyynynpäällisen ja ompelin valmiiseen tyynyyn 4 tikkiä tasaisesti sen päälle, jolla sain madallettua itse tyynyä ja tuomaan siihen vähän muotoa. Vinkki: tätä kikkaa voi käyttää vaikka ihan tavallisiin sisustustyynyihin.

10. elokuuta 2010

Matonkuteet järjestykseen

Toinen loistava idea löytyi, kun siskoni bongasi netistä virkattavan maton. "Virkkuukoukussa blogi". Virkkaaminen matonkuteilla oli minulle aivan uusi juttu ja se kuulosti alkuun hieman epäilyttävältä. Mutta kun näin mistä oli kysymys innostuin heti ja suuntasin ostamaan matonkuteita.
Kude oli isossa säkissä aivan sekaisin, joten selvittely vie vielä hetken aikaa, ennen kuin pääsen virkkuukoukun kimppuun.
 

Ihana idea ystävältä

Ystäväni Eeva on loistava sisustaja ja saan häneltä paljon inspiraatioita töihini ja sisustukseen. Hän oli ostanut Marimekolta Lumimarja -kangasta, jonka oli pingottanut styrokslevylle ja ripustanut seinälle tauluksi.
Lopputulos oli loistava ja ripustin idean myös omalle seinälleni.
Kiitos Eevalle!

Tavarat talteen taskun pohjalta!



Selasin siskoni kanssa erilaisia käsityöblogeja ja sieltä löytyi paljon ihania uusia ideoita.
Yksi ideoista oli (blogin "handmade hippu") pieni helppotekoinen pussukka, jonka pituutta, leveyttä ja korkeutta voi helposti muokata kaavan avulla. Ohje ja blogi löytyy -täältä-.
Teimme siskoni kanssa reissun Tesomalla oleilevaan Triteks Oy myymälään, joka myy edullisesti Nanson ja Voglian kankaita sekä matonkuteita.
Yrityksellä ei ole nettisivuja mutta sijaitsee osoitteessa Kohmankaari 3, 33310 Tampere. Myymälä on avoinna ma-to 9-17 ja pe 9-18. Paitsi näin elokuussa pe klo 9-16.
Sieltä löysin ihanan päällykankaan pussukalleni ja Eurokankaan palalaatikosta kaivoin pussille tummanvaaleanpunaisen vuorisilkin. Ensimmäinen pussukkayritys onnistui yllättävän hyvin, koska ohjeen "handmade hippu" -sivuilla on hyvin selkeät, että kuka vain onnistuu tässä työssä.

Ei muuta kuin yrittämään!

8. elokuuta 2010

Uudet tuulet

Nyt on se aika vuodesta kun koulut alkavat, ja tänä vuonna koulu alkaa myös minulla. Hain pitkän harkinnan jälkeen Tampereen ammattiopiston tekstiili- ja vaatetuspuolelle ja pääsin sisään. Koulu alkaa ensi tiistaina ja odotan innolla kaikkea sitä uutta mitä uusi koulu tuo tullessaan.
Yritän päivittää blogiin mahdollisimman hyvin työvaiheita ja valmiita töitä, mitä koulussa saamme aikaan.
Tuskin maltan odottaa!
p.s. Innoissani uudesta koulusta, päätin uudistaa hieman blogia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...