Sivut

30. huhtikuuta 2013

Tavallinen letti/palmikko

Tavallinen palmikko on hyvä osata tehdä, ennen kuin kokeilee haastavempia letityksiä. Yksinkertainen kolmen osion letti on helppo ja kiva ihan sellaisenaan, mutta sillä saa kauniin yksityiskohdan kampauksiin tai vapaisiin kiharoihin.


  1. Jaa hiukset kolmeen osaan
  2. Siirrä oikeanpuoleinen osio keskelle
  3. Siirrä vasemmanpuoleinen osio keskelle
  4. Toista osoiden siirtelyä keskelle, niin kauan kun letti on valmis
  5. Kiinnityksen jälkeen letin palmikoita voi hieman availla, jotta letistä tulisin hieman näyttävämmän ja suuremman näköinen



29. huhtikuuta 2013

Palmikoita

Olette varmasti huomanneet, että käytän tosi monissa kampauksissani erilaisia lettejä. Olen pikkutytöstä asti letittänyt omat hiukseni ja osasin jo ala-asteella tehdä monenlaisia lettejä. Oma tukkani on ollut aina tosi pitkä, joten materiaalia letittämiseen on ainakin löytynyt. Oman tukan lisäksi olen  laittanut siskoni, äitini, kavereiden ja sukulaistyttöjeni hiuksia.

Ajattelin pitää lettiaiheisen viikon, jossa opetan miten erilaisa lettejä tehdään. 
Jokaiselle päivälle on siis luvassa jotakin ;)

Kuvat Pinterest

27. huhtikuuta 2013

Synttärikukkia

Huomenna on taas se päivä kun silmäkulmaan tulee yksi ryppy lisää. Ihanaa! ;) Olen aina pitänyt synttärijuhlista, eikä vanheneminen ainakaan vielä tunnu pahalta. Täytän siis 24 vuotta, mikä on ihan huippua senkin takia, että onnenlukuni on aina ollut 24. Ja nyt tietenkin odotan, että tästä vuodesta tulee jotenkin erikoisen ihana ja ihmeellinen.

Tänään olen pyytänyt muutaman kaveri kylään juustokakulle ja drinksuille. Huomenna (oikeana synttäripäivänä) menen äitin kanssa teatteriin ja Tomi on ehkä järjestänyt jotain ohjelmaa.
Pyysin Tomilta synttärilahjaksi ison vaaleanpunaisen kimpun, jonka kävimme tänään hakemassa Lamminpään Puutarhalta. Olen jotenkin ihmeellisesti hurahtanut kukkiin ja rakastan pitää niitä kotonani.

Valmiita kimppuja oli puutarhalla paljon, mutta päätin suunnitella silti oman. Ensin kerroin floristille, kuinka paljon olen valmis maksamaan kimpusta ja hän kertoi minkälaisia kukkia kimppuun kannattaa laittaa ja mitkä sopivat yhteen. Iloista, todella ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua. Olen itse supertarkka "muotoseikoissa", mutta nainen asetteli jo kylmiössä kukat niin kauniisti, että annoin hänelle vapaat kädet kimpun tekoon.
Sillä välin kun minä ja Tomi kiertelimme sisäputarhassa nainen teki kimpun ja olin enemmän kuin tyytyväinen.

Kiitos Lamminpään Puutarhan työntekijälle!



25. huhtikuuta 2013

Korvakorut + kynsilakka

Olen jälleen kerran innostunut tuunaamaan korujani. Tilasin eBaystä korvakorut, mutta kun ne saapuivat, ne näyttivät ihan leluilta. "Timantti" keskiosassa oli vaaleaa muovia, eikä näyttänyt miltään. Hopeaoidutosat muovin ympärillä, olivat tosi kivan näköiset, mutta keskiosa tarvitsi kipeästi muutosta. Päätin kokeilla miltä KIKOn kynsilakka näyttäisi koruissa ja lopputulokseen tyytyväisenä voin sanoa, että todella hyvältähän tuo näyttää. Laitoin hieman isomman tipan muoville ja pyörittelin ja valuttelin sitä ympäriinsä. Näin sain hieman laavamaisemman pinnan, kuin suoraan sudista. 

24. huhtikuuta 2013

It's Almost Summer

Tällä hetkellä eletään kevätsiivouksen aikaa ja yksi siivouskohde on ehdottomasti vaatekaappi. Toppavaatteet viedään varastoon ja talvisaappaat pakataan pimeimpään nurkkaan. Nyt on valon, lämmön ja tietenkin uusien kesävaatteiden aika. Emmehän me turhaan tee vaatekaappeihimme tilaa?
Olen aina pitäny luonnonläheisestä tyylistä. Hieman boheemia, hippiä ja ripaus intialaista koristeellisuutta. Rakastan isoja näyttäviä koruja, aurinkolaseja, hiuskoristeita, "kevyttä kerrospukeutumista" ja tietenkin villinvapaasti liehuvaa tukkaa. 

Keräsin muutamia inspiskuvia, joista haluaisin rakentaa tulevan kesän tyylini.
Eli ei muuta kun alla oleva biisi soimaan ja ihanista kuvista nauttimaan!



kuvat: Pinterest

PEZ

Tomi osti mulle kerran noita PEZ -karkkeja ja olin tosi tosi innoissani niistä, varsinkin kun tuli ihania lapsuusajan muistoja mieleen. Mutta sitten iski pettymys, kun ne eivät maistuneetkaan niin hyvälle, kuin lapsena. Kunnes tajusin, että se johtui täysin siitä, että syödessäni karkkeja, söin niitä suoraan kääreestä, eikä minulla ollut lainkaan PEZ -konetta. Mikä virhe!
Muutama viikko takaperin pöydälleni oli ilmestynyt sydämmellä varustettu PEZ -kone.
Love it!

23. huhtikuuta 2013

Luokkakokous

Heti alkuun haluan kertoa, että 60 000 katselukerran raja meni rikki tänään!
JIHUU! Hyvä minä ja hyvä me!
Kun saamme 80 000 rajan rikki, lupaan pitää arvonnan! Joten käykää ahkeraan blogissani, niin saadaan arvonta pian kehiin.

 -   -   -

Sitten palataan takaisin otsikon aiheeseen.
Olen siis järjestänyt parin kuukauden ajan oman ala-asteeni luokkakokousta. Hommaa oli todella paljon, varsinkin kun läheskään kaikista en ollut ala-asteen jälkeen kuullut mitään. Onneksi meillä on facebook ja numerotiedustelu. Meidän luokalla oli alle 20 oppilasta, joten se helpotti urakkaa huomattavasti. En tiedä olisinko lainkaan lähtenyt mukaan järjestelyihin, jos oppilaista olisi ollut yli 30. 


Suurinosa oppilaista löytyi siis facebookin kautta ja monet heistä olivat pitäneet yhteyttä keskenään. Muutamia sain tosin kaivaa kissojen ja koirien kanssa ja yhtä oppilasta emme tavoittaneet lainkaan. Meillä oli ala-asteella kaksi opettajaa. Toinen opetti 1-3 luokat ja toinen 4-6. Soitin molemmille ja he olivat todella otettuja ja lupasivat tulla mukaan.

Olin kuullut paljon luokkakokouksista, joissa mennään ensin kaupungille syömään ja siitä jatketaan baariin. En halunnut järjestää tällaista, sillä tiesin, että viimeistään baariin mentäessä porukka hajoaa ja ilta loppuu luokkakokouksen osalta siihen. 
Suunnittelin kuitenkin, että kävisimme ensin syömässä, jotta illan aikana kellekkään ei tulisi kiljuva nälkä. Me valitsimme ruokapaikaksi Ravintola New Yorkin, jossa todella isona plussana oli pyöreä pöytä, perinteisen pitkän sijaan. Kaikki näkivät ja kuulivat toisensa kokoajan.  


Söimme ruoat ja joimme parit drinksut, joiden jälkeen suuntasimme Lielahteen Tehtaan Saunan kokous/saunatiloille. Opettajat olivat alunperin suunnitelleet, että lähtisivät vain syömään, mutta ilmeisesti heilläkin oli ollut mukava ilta, sillä pian hekin istuivat autossa ja suuntasimme kaikki kohta Lielahtea. Muutama oppilas jättäytyi tässä kohtaa kelkasta, mutta vaihdossa saimme kolme uutta mukaan. 


Saunatilat oli tosi viihtyisät. Sieltä löytyi 15 hengen sauna, iso poreallas, pukuhuone, keittiö, paljon jääkaappitilaa, pitkä kokouspöytä, sohvaryhmä, isot telkut ja videotykki.
Pienten purtavien lisäksi olin tuonut tilaan luokkakuvat, sekä vanhoja oppikirjoja 1-6 luokilta. Muut oppilaat olivat myös tuoneet mukanaan vanhoja valokuvia. 
Ohjelmaa ei juurikaan olisi tarvinnut, sillä juteltavaa oli valtavasti. Olin silti järjestänyt pientä ohjelmaa, jossa muistelimme vanhoja tapahtumia ja oppilaita. 


Ilta oli oikein onnistunut, vaikka olinkin nähnyt 2 viikkoa painajaisia tulevasta illasta. Kaikki viihtyivät tosi hyvin ja oli ihana kuulla, mitä vanhat luokkatoverit olivat tähän mennessä elämässään tehneet. Heti seuraava päivänä tuli oppilailta kiitokset illasta ja kyselyitä siitä, koska kerätään porukka uudestaan kasaan. 
Aivan loistava ilta, enkä osaa pukea sanoiksi, miten ihana oli nähdä teitä kaikkia. Joten todella suurkiitos kaikille mukana olleille ja otetaan todellakin pian uudestaan! 

 - - -

Sitten palaan vielä hetkeksi lauantaiaamuun, jolloin mietin tuskaisena, mitä puen päälle ja miten laitan hiukseni.
Alkuun oli kamalan vaikea päättää, että lähdenkö perus illanistujaisvaatteissa, tukka auki vai laitanko jotain hieman juhlavampaa. Juttelin asuvalinnasta ja kampauksesta työkaverini sekä siskoni kanssa ja mielipiteet olivat todella selkeät; ehdottomasti juhlavampaa. 

Siispä kiharsin tukkani ja silitin yhden lempimekoistani; AX Parisin yksiolkaisen mustan sifonki/pitsimekon. 
Tykkään vapaista kiharoista tosi paljon, mutta koska tarkoitus oli mennä illalla poreisiin, päätin letittää ne nutturalle


Koristelin itseni kultaisilla koruilla ja hiuksiini laitoin muutaman perhosen. 

22. huhtikuuta 2013

It' s payday! vol VI - Ripset

Otin noin vuosi sitten ensimmäistä kertaa ripsien pidennykset/tuuhennukset. Olin niin tyytyväinen niihin, että kävin huoltamassa niitä useaan kertaan. Varsinkin kesäaikaan ripset on todella kivat, koska muuta meikkiä ei juurikaan tarvitse. Olet siis herätessäsi heti valmis päivään.
Soitin kampaajalleni Suville ja varasin häneltä jälleen ajan uusille räpsyille. Ripsien laitossa menee noin kaksi tuntia aikaa, eikä toimenpide ole lainkaan epämukava tai kivulias. Haastavinta on pysyä paikallaan nauramatta, jotta luomet eivät liikkuisi. 
Seuraavana päivänä sain työkavereilta tosi hyvää palautetta ripsistä. Näyttivät kuulemma todella luonnollisilta ja tosi hyvin tehdyiltä. Itse olen täysin samaa mieltä, olinhan sentään tuijotellut ripsiä edellisenä päivänä peilistä, aina tilaisuuden tullen. 


Pidennysten idea on selkeä; yksittäisiä ripsikuituja liimataan kiinni omiin yksittäisiin ripsiin. Eli yksi kuitu per ripsi. Ripsikuituja on erilaisia ja niissä vaihtelevat pituus, paksuus, kaarevuus ja väri.
Pituusvaihtoehtoja on noin 6mm - 17mm.
Ripsipidennyksiä ei tarvitse sen kummemmin hoitaa mitenkään. Niitä on hyvä harjata hellästi pari kertaa päivässä niille tarkoitetulla ripsiharjalla, jotta ne pysyisivät oikeilla paikoilla, eivätkä menisi "takkuun". Ripsiin/kasvoihin ei saa käyttää öljypohjaisia tuotteita, eikä öljymäisiä meikinpoistoaineita. Meikki poistetaan silmänalueelta vanupuikoilla. Myös ripsien taivutus on kielletty. Suihkua, saunomista, hikiliikuntaa tai mitään missä ripset kastuisivat, on vältettävä ensimmäisen 24 tunnin aikana, jotta ripsiliima ehtii kuivua kunnolla.
Osa ripsistä tippuu pois heti ensimmäisien päivien aikana, mutta se on täysin normaalia. Ripset uusiutuvat jatkuvasti ja eri kasvuvaiheissa olevat ripset pysyvät kiinni eri tavalla. Harvenemisen takia ripsiä tulisi käydä huoltamassa 2-4 viikon välein.

Minulle laitettiin 8mm, 10mm ja 12mm pituisia ripsiä, paksuudella 0.20 ja C-kaari. 


Kiitos Suville ihanista ripsistä!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...