Sivut

26. kesäkuuta 2014

Kotona kokkaillen

Lähes joka ilta vietän pitkän tovin keittiössä valmistellen seuraavan päivän ruokia töihin. Ennen tämä touhu oli niin niin pakkopullaa, kuin voi vaan olla. Turhautumisen hetket saapuivat joka ilta, kun muistin, että huomisen eväät on vielä tekemättä. Tuttua vai mitä? :D Sain kumminkin innostusta ruoanlaittoon ystävältäni Sannalta (ammatiltaan kokki ja Personal Trainer), jonka kanssa vietimme kokkausillan. Tarkoituksena oli opettaa meitä tekemään ravintolatasoista ruokaa kotikeittiössä. Ja jestas sentään, mitä herkkuja loihdimmekaan. Ja parhainta oli se, että itse ruuanlaitto oli mielekästä ja mielenkiintoista puuhaa, eikä lainkaan tuntunut pakkopullalta. Herkullisen näköistä eikö vain?


alkuruokasalaatti: parmankinkku-mozzarella-mansikka
pääruoka: härän ulkofilettä punaviinikastikkeessa ja valkosipuli-yrtti lohkoperunat
jälkiruoka: uunijuustokakku ja suklaamansikoita
-   -   -

Minä ja varmasti moni muukin kuuluu tähän "ostan kaupasta aina samat elintarvikkeet" -ryhmään ja kaupassa käynti ei todellakaan ole mitään lempipuuhaa. Mutta kun käy jonkun toisen kanssa kaupassa, jolla erilaiset ruokatottumukset huomaa, miten paljon erilaisia vaihtoehtoja olisi.
Sanna oli tehnyt meille valmiiksi kauppalistan ja voin tunnustaa, että hieman hävetti kun pyörin salaattiosastolla, enkä tiennyt minkänäköistä salaattia edes etsin. (onneksi pakkauksissa on tekstit :D) Mutta ensimmäistä kertaa katselin ja tutkin erilaisia vaihoehtoja ihan uusin silmin, enkä millään malttanut, että pääsisin jo kokkailemaan niistä jotakin.
Vinkkinä siis annan, että tehkääpä joskus kauppareissu niin, ettette osta mitään sellaista, mitä teillä on aina tapana ostaa. Vaihtelu todellakin virkistää!


Suurkiitos Sannalle, että jaksoit opettaa meitä  kärsivällisesti ;) 

 Sannan Personal Trainer nettisivuille pääset TÄSTÄ.
(jonne olen muuten ottanu kaikki valokuvat ;P)

♥     ♥    

24. kesäkuuta 2014

Sadepäivän askarteluja

Nyt tämä tyttö keksi aivan loistavan idean sadepäivän iloksi. Kun oltiin tyttöjen kanssa Karnaluksissa näin nappihyllyillä, aivan ihanat kultaiset napit. Pyörittelin niitä hetken aikaa käsissäni ja mietin, että nämä olis niin hienot korviksina. Samassa tajusin, että helmikaupoissahan myydään korvakorupohjia, joihin saa liimattua ite haluamansa korun. Olen nähnyt  korviksia, jotka on tehty ihan perusnapeista, mutta nappejahan on miljoonia erilaisia. Eikä ne maksa paljon mitään. Miettikääpä, kun etsitte jotain tiettyjä nappikorviksia korukaupasta, niin hinta voi helposti olla noin 5-15e. Valikoimaa on paljon, mutta ajatelkaapas nappikauppojen valikoimia. WOW! Karnaluksissa oli satoja ellei jopa tuhansia erilaisia nappeja, jotka ei todellakaan ole hinnalla pilattuja. Esim mun kultaset napit makso 0,45€/kpl.

Ja nappien muuttaminen nappikorviksiksi on niin helppo homma, että jokainen osaa sen tehdä.


 Tarvikkeina tarvitset 2kpl nappeja, 2kpl nappikorvispohjia, sivuleikkurit ja kuumaliimaa.
Sivuleikkurit sitä varten, jos napin takapuolella on lenkki, joka pitää saada leikattua irti.


Työvaiheet:

1. Ota tarvikkeet kädenulottuville, ja jos napeissasi on takalenkit, leikkaa ne pois.

2. Lämmitä kuumaliimapyssy. Kuumaliimapyssy kannattaa lämmittää kunnolla, jotta liima tarttuisi mahdollisimman hyvin liimattavaan pintaa.

3.  Kokeile nappia/korua korvanlehdelle ja katso missä kohtaa haluat korua pitää. Isompien nappien kiinnitys kannattaa sijoittaa napin yläreunaan, jotta se olisi järkevän näköinen kun käytät niitä. 

4. Ota nappikorvipohja ja pursota siihen kuumaliimaa. Aseta nappi/koru pöydälle nurjapuoli ylöspäin ja paina tasaisesti korvakorupohja siihen kiinni. Jos napissasi on kuvioita, katso, että kuviot menevät oikein päin.


Korvikset valmistuivat muutamassa minuutissa ja niistä tuli tosi kivat! Loistava lahjaidea!

Kun korvikset oli väsätty jäi minulle ja Robinille aikaa kääriytyä vilttiin ja katsoa hieman uutta suosikki sarjaani Pukumiehiä (Suits). Ja käytiin me myös nopeasti lenkilläkin.
Robin ei sateesta välittänyt, vaan lenkkeili tyylikkäästi keltaisessa sadeasussa.


13. kesäkuuta 2014

Tanja ja Salla 50v

Päätimme yhdistää ystäväni kanssa kertyneet vuodet ja juhlia yhdessä 50-vuotis taivalta. Aloitimme juhlien järjestämisen jo tammikuussa, ja huhtikuun puolella pääsimme nauttimaan suunnittelujen hedelmästä. Vuokrasimme saunatilan ja kutsuimme ihanat ystävät ja sukulaiset koolle.
Olin ommellut itselleni sinisävyisen cocktailmekon, johon olin ostanut kankaan Tallinnan reissulta. Kangas oli niin herkullisen värinen, etten meinannut millään pysyä poissa peilin edestä :D Olin lupautunut hoitamaan tarjottavista makean puolen ja leivoin superhyviä cupcakesejä. Askartelin myös pikkukätösilläni cupcakes-tornin, johon leivonnaiset oli kiva laittaa esille. Lov it!


En voi kyllin kiittää kaikkia juhlajärjestelyissä auttaneita, emme olisi saanut näin hienoja syntymäpäivä kasaan ilman teitä ♥ Kiitos!

10. kesäkuuta 2014

Lovely Ria

Vihreä luonto ja auringonsäteet herättivät sisäisen valokuuvajani esiin ja yhtäkkiä tuli ihan pakonomainen tarve lähteä valokuvaamaan. Maisemia ja kukkasia on kiva kuvata yksinään, mutta kaikkein parasta on kuvata ihmisiä ja luoda tarinoita.  
Keijukaisen siro ja suloisen kaunis Ria sopi täydellisesti kuvauksiin, joten pyysin hänet meille. Laitoin Rialle kampauksen ja lähdimme lähimetsään. Olin aikaisemmin löytänyt paikan metsästä lenkkeilessä Robinin kanssa ja päätin heti, että tänne on päästävä kuvaamaan.  

Kuvista tuli juuri sellaisia, kuin olin halunnutkin ja oli kiva taas tutustua hieman lisää uuteen kameraani. 

Emme tosin ehtinyt kuvata kauaa, kun mukana ollut pikku Robin alkoi hoida huonosti ja jouduimme lähtemään kiireesti kotiin. Olin todella huolissani koirasta, jonka jalat eivät kantaneet ja se piti surullista vikinää. Mutta onneksi meillä oli tarvittavat lääkkeet ja hoitokeinot kotona ja illalla Robin alkoi jo leikkiä ja syödä normaalisti. 

Mutta onneksi se pieni määrä kuvia, joita ehdittiin ottaa onnistui hyvin. 

Ihania, eikö vain?

 

Kiitos Ria ♥ olet sanoinkuvaamattoman ihana!

8. kesäkuuta 2014

Morsiuspuku, vol II

 Sitten toisen morsiuspuvun vuoro. 
Tämä puku oli minulle ehdottomasti urani haastavin työ. Ja voin kertoa, että tuli aika monen monta kertaa todettua, että toteutus ei onnistu yhtä vaivattomasti kuin suunnitelma paperilla.
Tylliä kului helmaan ja yläosan vedostukseen hurjat 15 metriä ja lopussa toivoin, että tylliä olisi ollut vielä muutama metri lisää. Aluksi ompelin tyllin kiinni koneella, mutta jossakin vaiheessa tuli vastaan tilanne, että puku ei yksinkertaisesti enään mahtunut ompelukoneeseen ommeltavaksi.


Jouduin siis ompelemaan suurimman osan tyllistä kiinni käsin ja kiitos ihanien ystävieni, jotka tulivat pitämään minulle seuraa, kun istuin monta tuntia olohuoneen lattialla ja tikkasin tylliä helmaan. Monista pikku ongelmista huolimatta pukua oli aivan ihana tehdä ja se voiton riemu, kun keksii jotain uutta, on niin palkitsevaa! 


Onnea hääparille ja erityisesti kiitos uskomattoman kauniille morsiammelle, joka puhui minut ympäri tähän projektiin!

 

Puku on myynnissä ja etsii uuttaa morsianta, joten jos haluaisit astella alttarille tässä ihanuudessa, ota minuun yhteyttä!

6. kesäkuuta 2014

Morsiuspuku vol I

Tänä keväänä pääsin oikein tosi toimiin, kun kaksi ystävääni pyysi minua tekemään heille hääpuvut. 
Toisesta tuli tyylikäs tyllivedostuspuku ja toisesta kesämekkomainen morsiuspuku rentoon hääjuhlaan. 

En ole ikinä aikaisemmin tehnyt morsiuspukua, joten paineet oli melkoisen hurjat ommella jollekin sitä ehkä elämän tärkeintä pukua. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Puvut valmistuivat ajoissa ja molemmat morsiammet olivat tyytyväisiä niihin. 

Tässä hieman kuvia ja tarinaa ensimmäisestä mekosta:

 Puku suunniteltiin yhdessä morsiammen kanssa. Jotain rentoa, mutta tyylikästä ja kaunista. Häät pidettiin kosken rannalla, luonnon helmassa, joten puvun piti sopia yhteen miljön kanssa ja oli erittäin tärkeää, että puku oli mukava päälle. 
Yläosasta teimme vartaloa myötäilevän, jonka takaosaan ompelin jousto-osan, jonka ansiosta puku istui täydellisesti ja antoi kauniin yksityiskohdan mekkoon.
(Tämä kikka on täydellinen mekkoihin, joita haluaa käyttää vuodesta toiseen, eikä tarvi pelätä aiheuttaako pieni laihtuminen tai lihominen puvun istuvuusongelmia. Jousto antaa varaa muutaman sentin heitoille ja puku istuu aina hyvin)
Morsiammella oli mukana omasta vaatekaapista löytynyt mekko, jonka helmasta hän piti erityisen paljon. Teimme siis samanlaisen helman ja se sopi pukuun täydellisesti!

Morsiuspuvusta tuli uskomattoman kaunis ja jälleen kerran olisin halunnut pitää sen itselläni :D

Kuvat kertokoon lisää!


Hurjan paljon onnea tuoreelle hääparille! 

kuva: Jyrimatti Ekholm Photography

5. kesäkuuta 2014

Kutrit koreiksi

Olin viikonloppuna ystäväni häissä, jossa morsiammella ja kaasolla oli niin kauniisti laitetut hiukset, että sain inspiraation etsiä hieman erilaisia hiuskoristeideoita ja kesäkampauksia netistä. Tänäkin kesänä vapaasti hulmuavat hiukset ja letit ovat varma valinta, mutta myös hiusten koristelusta on tullut tämän kesän muoti-ilmiö. Kauppoihin on tullut paljon myyntiin hiuskukkia, -koruja ja -kukkaseppeleitä, joten materiaaleista ei ainakaan ole pulaa. Ja tottakai näin käsityöblogin kirjoittajana suosin itsetehtyjä hiuskoristeita ;) 
Kuvat Pinterest

2. kesäkuuta 2014

Blogihaaste

Sain haasteen kahdelta blogini lukijalta ja päätin ottaa haasteet (osittain) vastaan. Tällä hetkellä on niin kova kiire kaikenlaisten juttujen kanssa, että en ala etsimään 11 haastettavaa bloggaajaa, vaan vastaan ainoastaan kysymyksiin.

Kiitos Merille ja Sansanelle haasteesta!

1. Viimeisin ostoksesi (ei ruokaostos)?
Ostin Prismasta valkoisen kartongin, johon aijon maalata vesiväreillä. 
2. Lempi elokuva?
Rakastunut Shakespeare
3. Mihin olet tyytyväinen omassa elämässäsi?
Todella moneen asiaan! Perheeseen, ystäviin, terveyteen, työhön jne. Mutta erityisesti olen tyytyväinen siihen, että olen oppinut kuuntelemaan omaa kehoani ja mieltä paremmin. Arki on paljon helpompaa, kun tekee hieman itsetutkiskelua :)
4. Kaksi asiaa joista et voisi koskaan luopua?
Kaksi asiaa... (aika monta :D)  Valitsen nyt kaksi tavaraa: kamera ja suoristusrauta.
5. Jos saisit valita niin minne matkustaisit, mikä maa se olisi?
Malediiveille
6. Lempi ruoka?
Äitin tekemä perunamuusi ja jauhelihakastike tietenkin puolukkahillolla höystettynä.
7. Lempi vaatteesi?
Kaikki kukkamekot
8. Kuvaile tämän hetkistä mielialaasi värillä.
Rentoutunut taivaan sininen.
9. Puhelimesi merkki ja malli.
iPhone 4s
10. Tennarit, sandaalit, saappaat vai paljaat varpaat?
Sandaalit
11. Mitä aiot tehdä tänä kesänä?
Nauttia kiireettömyydestä ja suunnata vanhempieni kanssa Lappiin mökkeilemään

Toiset kysymykset olivat

1. Jos saisit valita, ilman mitään rajoitteita, missä asuisit?
Pienessä omakotitalossa puutarhan keskellä puron rannalla.
2. Mihin asiaan suhtaudut intohimoisesti?
Vaatesuunnitteluun ja -ompeluun
3. Mikä on lempityövälineesi?
Omat kätöset
4. Millaiset olivat polttarisi/millaiset olisivat kivat polttarit?
Kivat polttaritt olis sellaset, jossa olis kaikki parhaat kaverit mukana ja loistava meininki. Ohjelmassa vois olla jotain kivaa uutta, mitä en oo ikinä kokeillu, mutta parhaita olis henkilökohtaiset tehtävät, joita polttariseurue olis keksiny. Polttariseurueella olis kaikilla yhtenäinen vaatetus ja morsiammella myös jotain kivaa päällä. Ehdoton nou nou millekkään kortsujen tai muiden vastaavien myymiselle. Mutta pääasia, että olis hurjan hauskaa ja hieman levoton meininki :D
5. Minkä ikäisenä olit ensimmäistä kertaa anniskeluravintolassa?
18v – olen kiltti tyttö :)
6. Jos voittaisit arvasta 250 000 euroa, mitä tekisit?
Ostaisin jonkun huippuhyvän kameran, lähtisin matkalle ja ostaisin talon. 
7. Mitä ajatuksia sana "synnytys" sinussa herättää?
Puhuttiin juuri kavereitten kanssa synnytyksessä, joten kiitos heille synnytys tuo mieleen kuvan, jossa alapää on räjäytetty käsikranaatilla.
8. Katsotko mieluummin kotimaisia vai ulkomaisia elokuvia?
Ulkomaalaisia
9. Mihin käytät eniten aikaa päivässä?
Opeluihin ja muihin askarteluihin (jos ei töitä lasketa)
10. Mihin viimeisin matkasi suuntautui?
Olin äitini kanssa Lontoossa 5 päivää.
11. Milloin viimeksi kävit eläintarhassa?
Kävin parivuotta sitten Fuerteventuralla eläintarhassa. Se oli ihanaa! Pääsimme silittämään kiraffeja ja kameleita. 

Siinä se! Tulee ihan lapsuus mieleen, kun vastailee tällaisiin kysymyksiin: "Mikä on lempivaate tai -elokuva." Harvoin sitä enään aikuisena tulee mietittyä, että mikä se lempiruoka olikaan. Hauska :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...